Joomla Theme

Eerste Hulp

Veel mensen zijn bereid om hulp te verlenen als dat nodig is. Met het diploma eerste hulp op zak, weet u hoe u iemand op de juiste manier kunt helpen.

Lees meer

Joomla Theme

Eerste hulp aan kinderen

Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. Een ongeluk zit daarbij in een klein hoekje. Leer gevaren onderkennen en weet hoe te handelen.

Lees meer

Joomla Theme

Reanimatie

Snel handelen bij een hartstilstand is van levensbelang. Leer in een korte cursus hoe u moet reanimeren en meld u aan als burgerhulpverlener bij de hartstichting.

Lees meer

Nieuws

Nieuwe cursus

EHBO-vereniging Ridderkerk geeft al meer dan 80 jaar EHBO-cursussen. Ook in 2017 start zij weer met een opleiding Eerste Hulp. Nieuw hierbij is dat het diploma zowel de eerste hulpverlening aan volwassen als aan kinderen omvat. Twee certificaten voor de prijs van één! Het volgen van een EHBO-cursus is belangrijk. Niemand wil tenslotte met lege handen staan bij een ongeval. Tijdens een cursus worden de belangrijkste beginselen van eerste hulpverlening geleerd en wordt veel geoefend met praktijksituaties. Hierdoor kunt u bij een echte calamiteit u snel iemand op de juiste manier helpen. Het belang van een EHBO-cursus is ook onderkend door zorgverzekeraars. Binnen veel aanvullende zorgverzekeringen wordt daarom een gehele of gedeeltelijke vergoeding gegeven van het cursusgeld. Op maandag 6 februari start de vereniging met een nieuwe basiscursus. Tijdens deze cursus leren cursisten de basisbeginselen van eerste hulpverlening. Daartoe behoren onder andere reanimatie, verbandleer en eerste hulp aan kinderen. Alle lessen worden gegeven door een gecertificeerd instructeur, die daarbij wordt bijgestaan door LOTUS-slachtoffers.

Informatie

Stefan Oudijn
Tel. 0180-850733
Stuur een e-mail

Evenementen

Wijnand Punt
Tel. 06-19629841
Stuur een e-mail

Postadres

EHBO-vereniging Ridderkerk
Postbus 2030
2980 CA Ridderkerk

Locatie

Basisschool 'de Klimop'
Mr. Treubstraat 3
2982 VN Ridderkerk