Eerste hulp aan kinderen

Eerste hulp aan kinderen

Ieder jaar komen ongeveer 153.000 kinderen terecht op de spoedeisende hulp; veelal na een ongeluk in of rondom het huis. Het is daarom belangrijk om als ouder te weten hoe je eerste hulp kan verlenen. EHBO-vereniging Ridderkerk start op 7 maart 2023 met een nieuwe cursus ‘eerste hulp aan kinderen’. Er is nog plaats voor enkele deelnemers.

Deelnemers aan de cursus ‘eerste hulp aan kinderen’ leren hoe zij hulp moeten geven aan kinderen als er een ongeval plaatsvindt. Denk hierbij aan veelvoorkomende ongevallen zoals een valpartij, een verslikking of een vergiftiging. Ook wordt geleerd hoe gehandeld moet worden bij een noodsituatie en weten cursisten na afloop van de cursus hoe zij een kind moeten reanimeren. Voor gastouders is het hebben van eerste hulp kennis en vaardigheden verplicht gesteld door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Door het halen van een EHaK-certificaat van het Oranje Kruis kunnen zij voldoen aan deze verplichting.

De cursus eerste hulp aan kinderen wordt gegeven op 7, 14 en 21 maart. De kosten voor deelname bedragen (inclusief examen, maar exclusief het lesboek) € 80. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.